Sonntag, 19. August 2012

Štrudelis su cukinijomis

Šiandien pusryčiams iškepiau štrudelį su varške bei cukinijomis. Po pusryčių nebeliko nei vieno gabaliuko, vadinasi, buvo skanu :)

Receptas

 

Tešlai

200 g miltų
100 ml šalto vandens
20 ml aliejaus
1/2 a.š. druskos

Įdarui

1/2 didelės cukinijos (apie 300 g)
250 g varškės
1 kiaušinis
3 v. š. smulkintų svogūno laiškų
druskos
pipirų
Aptepimui

1 kiaušinio trynys
4 v. š. pieno

Iš miltų, vandens, aliejaus ir druskos užminkykite tešlą. Ji turėtų būti glotni ir nelipti prie rankų. Šiuo receptu vadovaujuosi gamindama ir kitų įdarų štrudelius. O atradau jį nuostabioje Johann Lafer knygoje "Meine Kochschule". Apskritai tokia tešla paliekama pailsėti valandai, o tada ji yra kočiojama ir tempiama ant virtuvinio rankšluosčio, pabarstyto miltais, kol tampa plona ir permatoma.

Šį sykį aš dariau kitaip - rėmiausi vienos kroatės patarimais (o jos štrudeliai buvo tirpstantys burnoje, tešla - pergamentinio popieriaus plonumo). Taigi, senoji dama man pasakojo, kad ruošia tešlą labai panašiai, bet aplieja ją aliejumi, ir po to ištampo ant virtuvinio stalo iki trapaus plonumo. Ir aš norėjau išbandyti apibūdintą metodą :). Nesiūlyčiau to daryti dar niekad nedirbusiems su štrudelio tešla, kadangi būdas kočioti ir tempti tešlą ant miltais barstyto rankšluosčio yra patikimesnis ;). Tešlą aš apliejau aliejumi, palaikiau per naktį (viską pasiruošiau iš vakaro, kad turėčiau mažiau streso ryte, kai visi išalkę), padalinau į dvi dalis ir tampiau tešlą ant stalo, pašlakstyto aliejumi.


O antras štrudelis užsinorėjo išbandyti mano kantrybę ir dėl neperprantamų priežasčių trūkinėti :D ir teko pasigaminti papildomai tešlos...

Įdarui sutarkuokite burokine tarka cukiniją, sudėkite į dubenį, įmaišykite varškę, kiaušinį, svogūnų laiškus bei prieskonius.

Iškočiotą tešlą perkelkite ant skardos, išklotos kepimo popieriumi, uždėkite įdaro ir suvyniokite kepimo popieriaus pagalba - kilstelekite popierių ties ta vieta, kur uždėjote įdaro ir "užklokite" įdarą tešla esančia prieš jį, versdami po truputį štrudelį.


Kai vyniotinį susuksite, patepkite jo viršų pieno ir trynio plakiniu ir kepkite 200 ° C orkaitėje apie 30 minučių. Skanaus!



Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen