Samstag, 25. August 2012

Pagerintas duonos ir sviesto pudingas pagal Jamie Oliver

Beieškodama vakar kokio nors filmuko mūsų dukrytei, stabtelėjau ties kaip tik tuo metu transliuojama Jamie Oliverio laida (video vokiečių kalba) - taigi, meniu savaitgaliui jau buvo suplanuotas. Nukeliavome susipirkti produktų, ir jau vakarienei išbandžiau vieną iš rodytų receptų - pagerintąjį duonos ir sviesto pudingą. Jis buvo labai aromatingas, minkštas ir švelnus. Rekomenduoju valgyti dar šiltą :)

 

Receptas


4 dideli kiaušiniai
500 ml grietinėlės
500 ml pieno
170 g cukraus
2 vanilės ankščių minkštimas
tarkuota 1 apelsino žievelė (rinkitės chemiškai neapdorotą)
1 Panettone (arba baltos duonos pyragas, pvz., pynutė)
jei mėgstate, 100 g razinų (aš jų dėjau, kadangi panettone neturėjau, o turėjau saldžią baltą duoną)
sviesto kepimo formai ištepti
bei cukraus pudros pudingui pabarstyti

Gamyba labai paprasta: dideliame inde išplakite kiaušinius su grietinėle, pienu, cukrumi, vanilės minkštimu bei tarkuota citrinos žievele.




Pačių vanilės ankščių neišmeskite (būtų gaila mesti lauk tokį gėrį) - jei įdėsite jas į indelį su cukrumi, ir laikysite sandariai uždarytą, turėsite vanilės cukrų. Taip pat galite vanilės lazdeles įdėti gamindami uogienę, kompotą ar manų košę.

Baltą duoną supjaustykite riekelėmis, kiekvieną riekelę suvilgykite plakinyje ir sluoksniuokite formoje. Protarpiais apliekite papildomai duoną, kad riekės gerai prisisunktų skysčio. Pudingo viršų galite pabarstyti cukraus pudra, jei norite, kad labiau apskrustų.


Paruoštą desertą dėkite į iki 160° C įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 40 minučių, kol gražiai iškils. Skanaus!





Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen